Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαδαγασκάρη – Μπουρούντι. Μαλαγάσιοι εναντίον Χριστιανών


Μαδαγασκάρη εναντίον του Μπουρούντι στην Αλεξάνδρεια, στο ματς των… παραδόξων.

Αναμετρώνται το Νο 108 και το Νο 134 στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA και, μάλιστα, συναντιούνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους, σε επίσημο ή φιλικό, δύο ομάδες που ουδέποτε είχαν περάσει στην τελική φάση του τουρνουά! Ο,τι να’ ναι…

Η ιστορία των δύο χωρών έχει αρκετά κοινά. Αποικίες και οι δύο, η Μαδαγασκάρη (τέταρτο σε μέγεθος νησί του κόσμου) απαλλάχθηκε από τους Γάλλους το 1960 και το Μπουρούντι το 1962 από τους Βέλγους, οι οποίοι είχαν αγοράσει την περιοχή το 1916 από τους Γερμανούς.

Ο πληθυσμός του νησιού της Μαδαγασκάρης αποτελείται κυρίως από Αυστραλομαλαισιανούς (αποκαλούνται «Μαλαγάσιοι» και έχουν καταγωγή από τον Ειρηνικό και την Αφρική) ενώ πάνω από το 50% των κατοίκων της χώρας ακολουθεί ανιμιστικές λατρείες και τονίζει την ένωση των ζωντανών με τους νεκρούς. Στο δε Μπουρούντι οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Χριστιανοί (60%), οι υπόλοιποι είναι Μουσουλμάνοι (περίπου 10%) και ένα 20% ανήκει σε τοπικά θρησκεύματα.

Η Μαδαγασκάρη του Νικολά Ντιπουά, με 13/23 παίκτες της αποστολής να αγωνίζονται σε γαλλικές ομάδες, οι περισσότερες εκ των οποίων άσημες, πήρε 2-2 από τη Γουινέα στην πρεμιέρα ενώ το μαχητικό Μπορούντι του Ολιβιέ Νιγουνγκέκο ηττήθηκε με 1-0 από τη Νιγηρία, με το γκολ να έρχεται στο 77’.

Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 27 Ιουνίου 2019

Σχόλια

Most read

Το καλύτερο link για live stream

Πυρκαγιά στις Μυκήνες. Αυτοψία και ρεπορτάζ

Η αρχή