Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ελληνική ξερολίαση, ο Μουρίνιο και ο Μαρτίνς…


Ελληνικό ποδοσφαιρικό δόγμα, υπ’ αριθμόν ένα: οι καλύτεροί είναι αυτοί που δεν έπαιξαν.

 «Μα γιατί έβαλε τον Μεριά αντί του Αβραάμ» η πρώτη απορία της προχθεσινής διαδρομής «παραδείσου – κόλασης». Ο οποίος Μεριά νωρίτερα έχει αποσοβήσει γκολ όντας ο κορυφαίος του γηπέδου στο α’ ημίχρονο και, για τον οποίο Αβραάμ, είναι ερώτημα αν θα άντεχε σε τόσο γρήγορο ρυθμό στο Λονδίνο.

ΕΠΔ, νο 2: οι παιχταράδες μας είχαν το μυαλό τους στο επικείμενο ντέρμπι. Δηλαδή… στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνοι, ο μπαρμπα-Γιώργης στο καφενείο και ο @thrulos1925 στο Twitter έχουν το μυαλό τους στο επόμενο. Ολοι οι παίκτες ανεξαιρέτως, όλων των ομάδων ανεξαιρέτως, από την ώρα που το ματς ξεκινά, έχουν μυαλό σε αυτό που εξελίσσεται. Και σε τίποτε άλλο.

Νο 3: οι άλλοι έχουν δεκαπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Σωστά, η Τότεναμ έχει δεκαπλάσιο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό, όπως ο Ολυμπιακός έχει δεκαπλάσιο μπάτζετ από τον Πανιώνιο.

Νο 4: είχαν προπονηταρά αυτοί, τον έσβησε τον δικό μας. Ο Ζοσέ Μουρίνιο διέγνωσε εγκαίρως το λάθος του να ξεκινήσει με δύο χαφ και δίχως Ερικσεν. Αν είχε βάλει την ενδεκάδα και τη διάταξη, όπως αυτή διαμορφώθηκε, του 30ού λεπτό, πιθανώς το σκορ να μην είχε βρεθεί ποτέ στο 0-2, ούτε καν στο 0-1.

Δόγμα… αλήθειας; Οι ομάδες δεν «χτίζονται» με αποδοκιμασίες και αποδιοπομπαίους τράγους αλλά με δουλειά και εμπιστοσύνη σε ένα μακροχρόνιο πλάνο.

Τοιουτοτρόπως αποκτάς μενταλιτέ και νοοτροπία νικητή, ακόμη κι αν ενίοτε το δυναμικό σου είναι υπερεκτιμημένο.

Δημοσιεύτηκε στο «Επί παντός» της «Sportday» στις 28 Νοεμβρίου 2019

Σχόλια

Most read

Το καλύτερο link για live stream

Πυρκαγιά στις Μυκήνες. Αυτοψία και ρεπορτάζ

Η αρχή